Instagram
Join Hansaegee Facebook

Latest Reviews

Product Review: Magic Mask by Hansaegee Nature

Asyik memang selalu mempunyai masalah bintik hitam di hidung dan kulit kering bila terlalu lama terdedah pada cuaca yang panas………Memang dah banyak produk yang Asyik cuba tapi memang kurang berkesan untuk menghilangkan bintik hitam pada hidung Asyik. Sehinggalah Asyik mencuba produk dari Hansaegee Nature iaitu………

Asyik

Asyik 2

Seriously memang terkejut dengan keberkesanan Nose Mask ini mengeluarkan bintik hitam dihidung Asyik. Sangat banyak ok! Sebelum ini guna produk lain tak pernah keluar sebanyak ini. Tapi memang pedih jugalah masa nak tarik itu. Cuma pastikan sebelum tarik itu mask tersebut memang dah kering. Barulah hasilnya memuaskan macam ini.

Asyik 3

Asyik 4

Hasilnya kulit memang terasa selesa dan tidak kering. Baunya pun agak menyenangkan untuk diguna selalu. Disebabkan mask ini agak nipis jadi kesemua kandungan yang terdapat di dalam mask ini lebih mudah untuk menyerap masuk ke dalam kulit wajah dan tidak merimaskan apabila dipakai kerana ia melekat kemas di muka. Tidak seperti kebanyakan mask yang pernah Asyik cuba sebelum ini, ada yang meleleh dan suka terbuka bahagian hujung masknya……..

See Detail: http://asyikmaiburogu.blogspot.com/2014/02/product-review-magic-mask-by-hansaegee.html

Asyik Izas reviewed on February 18, 2014

review : Sulfur Blackhead Suction Nose Pack

Nose Pack

euwwwwwww!

Before After

should i say more?

korang sendiri boleh nampak result kan? pores nampak lebih mengecil..minyak pun dah tak ada and nampak lebih cerah! eheh love it!

dalam gambar tu before hidung berminyak and ada whitehead sikit kan..

after dah nampak hidung lebih cerah! minyak hilang! love it! tapi nampak tepi hidung fyna macam kering sikit?

ok gambar ke tiga fyna dah letak serum..yang kering2 dah hilang..pores dah ditutup oleh seum and nak kekal

hidung begitu je heheh

act fyna tak ada masaalah sangat dengan blackhead/whitehead..dekat muka fyna ni yang paling kurang masaalah hidung la hehe..tapi result dia agak gerun lah..sebab macam alah tak akan ada sangat pun blackhead/whitehead tapi nahhhhhh..ada juga ye blackhead/whitehead yang tersorok2 tu..keluar habis! impress sangat! yang bestnya bila hidung tak berminyak..rasa smooth saja hehe bintik minyak pun tak ada dah..gone! waaa memang terbaik lah nose pack ni..

fyna test dekat hidung ayah pula..hehe lelaki pun boleh..bukan perempuan saja..lelaki lagi lah sesuai pakai sebab korang suka bersukan..atau kerja di site2..kadang2 cuci muka saja tak cukup..

so result diaa

Noe Pack 4

see!

banyak gila…yang besar2 pun di tarik

then ayah pegang hidung ayah..ayah kata..lembut nya hidung ayah..licin 

hehe

Nose Pack 5

masa fyna tarik nose pack fyna..tebal lagi nose pack tu..tapi nose pack ayah dah nipis haa..sebab banyak sangat blackhead/whitehead kan..then fyna try picit2 hidung ayah..langsung tak ada any blackhead/whitehead dah..amboi semua di tarik ye

impress tak??

 

See Detail: http://www.fynahere.com/2014/02/review-sulfur-blackhead-suction-nose.html

Fyna reviewed on February 17, 2014

Kiss Kiss..

while I was getting ready to go to my friend’s wedding reception, I took out my new lip glosses from Vacci Luxe Collection make up that I packed with me. I arranged them according to the shades before choosing which one to wear for the night….

ShazwaniShazwani 2

So…this was my final look. After trying all 10 shades on my lips, I chose a softer color for that night since I already have quite a heavy eye make up on.

Shazwani 4

My favourite would be the Cute Pink 330 (orangy-pink), Pure Red 220 (orangy red) and Pink Party 320 (sexy pink nude). I find the color “Pink Party” to be a gorgeous pink-nude color that is flattering on everyone! Definitely my best choice for the night..

Shazwani 5

See Detail: http://www.shazwanihamid.com/2014/01/kiss-kiss.html

Shazwani Hamid reviewed on January 29, 2014

Beauty Tips: THE AMAZING LASER MASKER AND CC CREAM..

i ni memang peminat masker especially yg rase very cool and lembap..so seminggu sekali mmg i akan terapikan my face ni……

i memang suka shop dekat Hansaegee Nature..which is product dia from korea..so far semua mask yg i try kt sini mmg works on me!

i tertarik utk cuba mask ni sebab kt dlm tu ade serum yg boleh buat my skin lebih moist, and boleh buat my skin look shining and glowing….

NurulBadiah

mask ni memang sgt2 bestttt..very wet and cool..apa yg i suka ttg this mask..dia mudah melekat..and i rase mcm mask ni like my second skin tau..tak perasan pakai mask after20 minit..over hahaha..
masa i pakai mask ni..i bleh rase my skin menyerap all the benefits yg ade kt dlm mask ni..my skin rase sgt2 lembap..very awesome!

Nurul Badiah 2

i feel so amazing!!!! my skin not only become more glowing..tp i dapat lihat yg kulit i menjadi sgt lembap and tegang….and even without make up…my skin still look fresh…!

Nurul Badiah 3

texture dia sgt lembut, tak oily, and apabila apply dekat muke..dia akan ikut warna kulit kite!!so tak de lah after bermake up kulit u all akan nampak mcm badut or bekas plastic!

i suggest sapa yg suke bermake up ala2 natural..atau yg suka bermake up nipis je and kepada yg x suka bermake up..use this CC cream!

the texture very smooth  tau..
and the cream berwarna putih..but when u apply and sapukan kt muke..this cream follow ur skin colour like u dont wear any cream tp nampak licin and shining tau..

Nurul Badiah 4

tadaaaaaaaaaaa…..very natural aite?? p/s: forget about my panda eyes ya!!!

okey..lemme zooomm ya for you…as i told u before..this cream ikut ur skin tone..so even u letak make up..ur skin nampak very fresh, shining and natural!!!!

See Detail: http://nurulbadiah.blogspot.com/2013/11/beauty-tips-amazing-laser-masker-and-cc.html

Nurulbadiah reviewed on November 18, 2013

What’s the difference between a BB or a CC?

Remember when BB Creams first came in the cosmetics market? They were HOT! Then not long after that, comes CC Creams and now I heard there’s gonna be a DD Creams next! Well, now we’re confused! haha. Which one do we use then? Which one does the job the best? Which one will be your new best friend?

It seems like we can’t open a magazine or turn on the television without seeing an advertisement for all those flesh colored fluids, right? And I’m sure if you’ve set your foot in any beauty or drugstore or cosmetics counters these days, you’ve probably seen a lotttttt of those items! – Liquid Foundations, Creme Foundations, Powder Foundations, Tinted Moisturizers, Tinted Sunblocks, BB Creams, CC Creams, DD Creams, and the list goes on!………………

What’s the difference between them? And most importantly: Which should you use?

Shazwani

Okay if you’re a little confused, I’m gonna share with you what I know about these two popular creams in the market, the BB and the CC……….

 

This is my BB Cream that I tried on my hand that I purchased in a drugstore. This one gives me medium coverage. But the shade seems a little too white on my hand (my face is a bit fairer than my hand)………………

Shazwani 1

Okay now the CC Cream. The CC abbreviation actually stands for Color Correcting or Complexion Correcting. It is similar to BB Cream, but is more focus on the skin care part. Packed with vitamins C and E, the Complexion Corrector cream is similar to the BB cream.

Shazwani 2

While a BB cream will likely have an anti-aging elements and treat breakouts, a CC cream will focus on existing issues. What I like about the CC Cream is that it’s lighter than a BB cream, it just feels like a moisturizer! And it also less oilier than BB! – CC Cream’s primary purpose is to correct color-related skin issues, such as sallowness or redness. They’re a little heavier on anti-aging, helping with uneven skin tone, age spots, wrinkles and other simple skin issues…………………..

I bought mine from Hansaegee.com. It’s white in color though. Not a tinted one. But I love the fact that it brightens the skin, not whitens…………………….

 

Shazwani 3

I only applied them at the back of my hand. I didn’t apply them on my fingers, to let you see the difference it made on my skin. The BB Cream made my skin a little whiter, while the CC Cream made the skin brighter!

 

See Detail: http://www.shazwanihamid.com/2013/10/whats-difference-between-bb-or-cc.html

Shazwani reviewed on October 25, 2013

Cara Saya Makeup Natural

Mari saya ajar cara makeup cun melecun …..dalam 10 minit dah siap!………….

 

Namee

 

Tau tak mana kita belajar makeup simple camni? hewhew. Kat sini!!…………….Kat website Hansaegee Nature ni banyak tutorial. senang faham pastu sesuai sangat lah dengan saya yang suka natural look nih. mihmih. Product ni made in Korea okay…lagi dah perasan macam Korea lepas pakai product ni. kihkihhh………

 

Namee 3

Namee 4

Namee 5

Namee 6

Dah tu je la 10 minutes untuk hasil ini! Senang aje kan!

Namee 1

Kalau nak nampak lebih serlahlagi..apply blusher and lipstick pekat lagi. ! Macam saya suka light je. Tapi CC Cream ni warna dia natural je sebab dia ikut warna skin kita. Nampak macam color basic skin kita je. suka ! so tak lah rasa macam fake. ekekeke. Lepas tu S+ recover  Gold Nano CC Cream ni dia cover open pore kita. Macam saya ada open pore kat area cheek tu, tapi bila apply CC Cream ni dia cover. Paling best , sebab dia keep moisture our skin……

Namee 8

Suka gila S+ recover  Gold Nano CC Cream ni, sebab…………

See Detail: http://nameeroslan.blogspot.com/2013/10/cara-saya-makeup-natural.html

Namee reviewed on October 23, 2013

The 2-Step Mask!

It’s a 2-step mask! It’s the first time I try a sheet mask that have a two-step way of using it!

S

The texture is like gel-ish. Very light weight and has a sweet scent…….

S1

I fell in love with the mask when I put it on my face cuz it feels just like a second skin! – It’s so thin and fit my face shape perfectly.. The silky surface of the mask is so cooling too, and it does not slip off easily. Like I said, it adheres to my skin like a second skin that I didn’t really feel uncomfortable like I did with other sheet masks I used before! ;)

S2

I’m so gonna use masks every week now, until my wedding day… I hope by then my scar has reduced a little and my face will glow like the spotlights! hahaha ;p

See Detail: http://www.shazwanihamid.com/2013/09/the-2-step-mask.html

Shazwani reviewed on September 27, 2013

Natural look with Hansaegee Nature

Amirah 1

…….Apa yg Mira suka ttg makeup base ni memutihkan, dan mencerahkan kulit kita lg. Plus makeup base ni ada UV protection!

 I’m not a fan of stick foundation sbb bg Mira stick foundation mcm oily sikit compare to liquid foundation. Tp Mira suka sgt stick foundation Vacci ni. Tak oily, anddddd bila pakai compact powder lepas pakai makeup base and foundation ni, VAA VA VOOM! Terus jd kulit Snow White! Haha. Not to forget, this stick foundation buat makeup tahan lebih lama (: Cool!

Amirah 2

Powder pact Vacci ni sgt best sbb texture dia lembuuuut sgt bila apply dkt kulit (: Plus, powder pact ni ada UV protection jgak taaauu. And, powder pact ni wangi!

Yuppp, I’m a big fan of orange blusher! Kod warna blusher Vacci ni “Pearl Orange” and warna dia macam peach. Sesuai untuk natural look.

Amirah 3

…………………Paling penting, eyeliner Vacci ni senang dicuci. Kalau kita nk solat, senang je nk padam. Tak payah susah2 kena bwk makeup remover okay?

What I love about Vacci’s mascara is the shape of the mascara. Kalau korang nampak, bentuk mascara ni melengkung sikit. So dia betul2 ikut bulu mata kita. Mascara ni memanjang dan melentikkan bulu mata. Senang nk pakai, tak smudge and senang nk basuh jgak (:

Lipstick ni ada natural oil ingredient yg melembapkan lips kita. Plus, lipstick ni ada shiny2 sikit………….

Amirah 4

Hasilnyaaaa TADAAAA! Janji gambar ni mmg tak edit, tak pakai camera 360. Haha.

 Mira sukaaaaaaa sgt dgn hasil makeup ni. Fresh and natural.

See Detail: http://mirarafilzah.blogspot.com/2013/09/natural-look-with-hansaegee-nature.html

Amirah Filzah reviewed on September 5, 2013

beuty tips: HOW TO PROTECT YOUR SKIN

nurulbaidah 1

 

……...dia punye texture dia sgt2 lah melembapkan..konfum kulit x kering..very soft and creamy but not thick, not greasy ..not stick!!

 

memang best giler pakai sbb bila apply je kat muke..nampak mcm sangat natural padahal kite pakai cream kn..langsung x oily tau sbb dia anti sweat tau..x payah reaplied berjuta kali sbb dia long lasting..memang awesome sgt2 this product..!

 

 

nurulbadiah 2

 

my activity for the whole day during weekend!beach time!

xrisau u olllss sebab kalu i pakai sun cream ni..memang konfiden kulit i tak kan hangus or rosak or berminyak walaupun berjemur like omputih kat pantai!

 

 

nurulbadiah 4

 

so nilah benda yg wajib ade dlm my handbag tau!sebab kadang2 i berhenti nk solat so terpaksalah apply balik kt muke hehehe..senang nk dibawa!

 

 

See Detail: http://nurulbadiah.blogspot.com/2013/08/assalamulaikum-everyone.html

Nurulbadiah reviewed on August 27, 2013

Natural makeup with Vacci Luxe Collection

Cik epal 1

Untuk make up harian, aku guna 3 benda ni je. Senang, cepat dan mudah, 5 minit je tepek-tepek dekat muka, dah siap dan boleh pergi keluar jalan jalanatau pergi kelas.

Cik epal 2

….Aku guna Beige! Bau dia wangi sangat.Texture pon light. Suka sangat make up base ni sebab dia bagi full coverage dekat muka :)

Cik epal 3

Letak dekat bahagian T-zon (dahi dan hidung), dagu, bawah mata dan lain –lain. Pastu sapu je guna jari-jemari anda bagi rata. Nak guna puff ke brush ke suka hati. Guna jari pon bolehh. Aku guan jari je :)

Cik epal 4

Bibir aku pulak jenis kering. Memang sesuai sangat lah pakai lipgloss ni. Berkilat dan melembabkan……….

Cik epal 5

See Detail: http://cikepal06.blogspot.com/2013/08/natural-makeup-with-vacci-luxe.html#.UigCtj9G73U

Cik Epal reviewed on August 26, 2013

Page 3 of 712345...Last »