Instagram
Join Hansaegee Facebook

Latest Reviews

Gold Nano CC Cream

myazulkifli photo

myazulkifli

myazulkifli reviewed on August 14, 2014

Manjakan Wajah Dengan Produk Hansaegee

Bila pakai yang ni memang best sangat macam berangin sikit.En suami pun suka pakai yang ni..best katanya..Tapi masa tarik MasyaAllah banyaknya blackhead yang ado kat hidung..Nampak sangat dah lama tak jaga wajah haha…

Lepas tarik kenalah pakai serum ini pulak, untuk menutup pori-pori yang terbuka tu.

Manjakan wajah dulu..Nipis dan sejuk sampailah terlena di buai mimpi sekejap macam di belai-belai gitu hihi..

Dah setal manjakan wajah yang kering /kusam tadi tu..Inilah hasilnya…..

 

Giveaway winner Anna Hassan

Giveaway Winner Anna Hassan reviewed on August 9, 2014

Product Review : S+ Recover Gold Nano CC Cream

……..FL dah try pakai selama sebulan. Dan selama sebulan FL keluar dengan hanya memakai cream ni. (tanpa compact powder at all). Memang puas hati.……

Fatin 1

….Oleh itu boleh je pakai CC cream begitu sahaja or dipakai dengan makeup. Apa yang FL suka adalah teksture dia yang lembut, lembab dan menyebabkan tona kulit jadi sekata dan glowing. Effect dia adalah sangat natural, as if macam iolls dilahirkan natural beauty hehe. Yang lagi best, dia ada SPF 30 untuk bertindak sebagai sunblock, whitening essence and anti wrinkle punya effect. Umur dah 25 tahun, memang harus cari anti wrinkle product!

Fatin 2

Sangat natural apabila CC cream diblend dengan warna kulit. Dia tak menyebabkan muka nampak putih tiruan/berbedak, sebaliknya dia enhance kecantikan kulit kita yang semulajadi. Padanlah Kpop punya muka macam tak pakai makeup (tapi lawa gilosss). Inilah rahsia dorang ;)

Fatin 3

Natural & kulit nampak glowing kan? FL hanya memakai CC cream (tanpa sebarang compact powder), eyeliner dan lipbalm. Mudah, cepat dan puas hati !

See Detail: http://honeykoyuki.blogspot.com/2014/07/product-review-s-recover-gold-nano-cc.html

Fatin Liyana reviewed on July 7, 2014

100% mineral lipgloss + tips + tutorial

Fyna Lipgloss

act fyna bukanlah peminat lip gloss..fyna dah try banyak lip gloss and mostly fyna tak suka sebab rasa macam ada benda melekat di bibir and rasa bibir tebal semacam je hahaha 
 
thats why fyna tak pakai lip gloss and for my cust fyna akan letak sikit saja
 
lepas fyna try Vacci Lipgloss from Hansaegee Nature…owh my..i love it!…….
Fyna Lipgloss 2

……all this lipgloss, hanya pakai lipgloss pun dah cantik..and tahan lama..so bibir akan 24 jam lembut and lembab saja ………

ini yang bestnya dengan Vacci Lipgloss..ianya tak berat..nampak tak berat and rasa pun tak berat di bibir..tak sticky..just nice saja..not just normal lipgloss ianya ada macam glitter
 
untuk pengantin..fyna akan pakaikan lipgloss ni..sebab ianya tak over..so overall look akan nampak smooth and cantik saja..because kalau lipgloss yang tebal..ianya akan buatkan makeup nampak pelik and if to much glitter..akan kacau keseluruhan makeup tu
Fyna Lipgloss 1

See Detail: http://www.fynahere.com/2014/06/100-mineral-lipgloss-tips-tutorial.html

Fyna reviewed on June 20, 2014

100% minerel lipstick

Fyna lipstick 1

fyna memang peminat besar lipstick..love love love lipstick..lipstick boleh buatkan wajah lebih bernyawa dan berseri..tak lah nampak pucat je kan?

a few months ago fyna ada try 2 jenis lipstick yang popular sekrang ni sebab ianya murah dan tahan lama..sayangnya..maybe ada bahan dalam lipstick tu yang tak ok dengan fyna..bibir fyna dapat alergic yang agak teruk walaupun dengan sekali pemakaian..sakit sangat and gatal sangat2..so start dari that day fyna tak mahu lagi try lipstick sebarangan plus lipstick yang banyak bahan kimia akan buatkan bibir kusam dan tak bermaya…….

so baru2 ni fyna dah try lipstick dari Vacci……ianya 100% mineral iaitu dari tumbuhan..langsung tak ada bahan kimia ..so sangat2 safe

Fyna lipstick 2

Fyna lipstick 3

i love this lipstick..as you guys can see..bibir fyna nampak macam basah kan? and warna dia sangat2 cantik!

tahan lama? yes! 

if korang nak repply balik lipstick ni..dont worry sebab ianya akan smoothkan bibir korang and tak tinggalkan any dry lips..macam sometime bila kita nak reapply balik lipstick..akan ada kesan bibir kering and memang tak cantik langsung kalau macam tu..

not matte.. ianya bukan matte..ianya macam creamy..satin..and a bit of shinny..not to much

Fyna lipstick

Fyna lipstick 5

See Detail: http://www.fynahere.com/2014/06/100-minerel-lipstick.html

Fyna reviewed on June 18, 2014

Hansaegee | AC Dressing Laser Mask Review

The sheet mask is quite wet to my preference. It is not dripping but a lot of excess product from the mask even after taking it off. So what you can do it massage it thoroughly around your neck and even around your body in patting motion for extra fast absorption. During the mask is on my face, I love how it gives me this cooling sensation. Very relaxing and refreshing. After using it, my face feels so fresh my hydrated. Applying foundation after that is an ease. My pores were a bit “tame” haha and easy to be cover up. Overall I think its a very unique mask that offers a double intense treatment to the face…….

Sabrina 1

Sabrina 2

 

See Detail: http://www.sabrinatajudin.com/2014/06/hansaegee-ac-dressing-laser-mask-review.html

Sabrina reviewed on June 8, 2014

Aquaxyl Filler Mask From Hansaegee

Eka jarang pakai mask, tapi bila pakai mask ni, best tau. Eka pakai mask ni sambil tengok tv, terlelap terus. Hahaha sebab sejuk.

Cik Eka Mask

Lembut lembab je mask ni macam jelly pun ada bila basah.

Sejuk je. Pastu kita relaks…..

Ni selepas pakai, muka rasa lembab je tau. Pastu tegang je kulit.

Yang penting rasa sangat segar.

Cik Eka Maks 2

See Detail: http://ekahafizy.blogspot.com/2014/06/aquaxyl-filler-mask-from-hansaegee.html?m=0

 

Cik Eka reviewed on June 7, 2014

S+Recover Gold Nano CC Cream dari Hansaegee

Cik Eka

Comel aje. Tapi jangan risau,pakai sikit je,

tahan lama tau.

Tengok ni, warna dia putih je.

Tapi bila dah mula sapu, dia akan mengikut tona kulit kita.

Cik Eka 2

Selepas eka sapu CC Cream ni,ia juga akan mencerahkan kulit kita jugak.

CC cream ni bertindak sebagai foundation sebelum kita memulakan make-up.

Eka sapu sikit je ni. Tapi dia cover seluruh muka. Kemudian eka make-up macam biasa.

Sapu sikit je loose powder, sebab cc cream ni dah cover muka kita kan.

Kemudian eka make-up macam biasa.

Nampak lebih cerah dari biasa.

 

Cik Eka reviewed on May 21, 2014

twin cake powder

twin cake powder ni macam 2 in 1 lah..foundation + powder..selalunya mempunyai high coverage..
twin cake powder ni sangat senang untuk girls yang in rushing atau sukakan yang simple but still nak nampak flawless……….
Fyna 1
this one is my fav now..texture dia sangat halus..tak macam twin cake lain..for natural look korang boleh guna dengan span terus ke wajah korang..untuk more coverage..basahkan span and dapkan twin cake..then apply di wajah korang
Fyna 2
but
if you need more more coverage..boleh pakai lepas pakai foundation..ia akan buatkan kulit korang sangat2 flawless..and yang paling best tentang twin cake ni..ia tak berdebu..bila apply di wajah..kulit akan full coverage but still natural
and the best part is lama2 ia akan buatkan kulit kita cerah……..
Fyna 3
ni adalah mineral..so if you guys tengah megalami masaalah kulit..jangan risau..ia tak akan worsekan kulit korang malah merawat kulit..thats why fyna suka dengan mineral makeup ni……

Fyna reviewed on May 18, 2014

Hilangkan Bintik Hitam Kat Hidung Dengan Sulfur Blackhead Suction Nose Pack

Emas Putih 1

Emas Putih 2

Wow. what a suprises !!

Emas Putih 3

See Detail: http://www.kisahemasputih.com/2014/04/hilangkan-bintik-hitam-kat-hidung.html

Emas Putih reviewed on April 30, 2014

Page 3 of 912345...Last »