Instagram
Join Hansaegee Facebook

Latest Reviews

S+Recover Gold Nano CC Cream dari Hansaegee

Cik Eka

Comel aje. Tapi jangan risau,pakai sikit je,

tahan lama tau.

Tengok ni, warna dia putih je.

Tapi bila dah mula sapu, dia akan mengikut tona kulit kita.

Cik Eka 2

Selepas eka sapu CC Cream ni,ia juga akan mencerahkan kulit kita jugak.

CC cream ni bertindak sebagai foundation sebelum kita memulakan make-up.

Eka sapu sikit je ni. Tapi dia cover seluruh muka. Kemudian eka make-up macam biasa.

Sapu sikit je loose powder, sebab cc cream ni dah cover muka kita kan.

Kemudian eka make-up macam biasa.

Nampak lebih cerah dari biasa.

 

Cik Eka reviewed on May 21, 2014

twin cake powder

twin cake powder ni macam 2 in 1 lah..foundation + powder..selalunya mempunyai high coverage..
twin cake powder ni sangat senang untuk girls yang in rushing atau sukakan yang simple but still nak nampak flawless……….
Fyna 1
this one is my fav now..texture dia sangat halus..tak macam twin cake lain..for natural look korang boleh guna dengan span terus ke wajah korang..untuk more coverage..basahkan span and dapkan twin cake..then apply di wajah korang
Fyna 2
but
if you need more more coverage..boleh pakai lepas pakai foundation..ia akan buatkan kulit korang sangat2 flawless..and yang paling best tentang twin cake ni..ia tak berdebu..bila apply di wajah..kulit akan full coverage but still natural
and the best part is lama2 ia akan buatkan kulit kita cerah……..
Fyna 3
ni adalah mineral..so if you guys tengah megalami masaalah kulit..jangan risau..ia tak akan worsekan kulit korang malah merawat kulit..thats why fyna suka dengan mineral makeup ni……

Fyna reviewed on May 18, 2014

Hilangkan Bintik Hitam Kat Hidung Dengan Sulfur Blackhead Suction Nose Pack

Emas Putih 1

Emas Putih 2

Wow. what a suprises !!

Emas Putih 3

See Detail: http://www.kisahemasputih.com/2014/04/hilangkan-bintik-hitam-kat-hidung.html

Emas Putih reviewed on April 30, 2014

Beauty And Healthy !

……and last week, i tried this one new product from hansaegee and this is actually the first time i ever loveeeeeeddddd CC CREAM! S recover gold nano cc cream it is. it’s very different with the cc cream i once tried long time ago that made my face looked weird and did not suit my skin at all. but this cc cream by hansaegee works so well on my face.

YES! honestly, wallahi this cc cream from hansaegee is really great! i love the texture, i love it when i applied it onto my skin , it feels so light. it’s mosturize your face like other mosturizer but the extra advantage is it’s gonna soothes your skin, and brighten up your skin, means that it’s gonna make your face look fresh and healthy……

Dena 1

i love how it doesn’t not making my skin feels itchy when i applied it and even when i already washed my face , it does not give any negative affect and what i love most when i mentioned about texture is that, it gonna amazingly blend with your face, it’s not sticky . it’s soft and light….

Dena 3

See Detail: http://denakamarulbahrin.blogspot.com/2014/04/beauty-and-healthy.html

Dena Bahrin reviewed on April 7, 2014

Natural look with Hansaegee Nature

Ida Hazanis

best sangat benda ni sebab masa pakai terasa hidung sedikit berangin. bila tarik buang masyaallah rupanya banyak benor blackhead dekat hidung mek cah ni. nampak kurang penjagaan diri disitu. lolz Patot la orang korea kulit cantik macam kapas. erkk !

Ida Hazanis 2

Mask ini sangat nipis dan sejuk, selesa sangat sampai tertidur. sepatutnya pakai 20 minit sudahlah. Kesan : Muka nampak hydrated, fresh and even whiter!…….

Ida Hazanis 3

See Detail: http://hazanis.blogspot.com/2014/03/natural-look-with-hansaegee-nature.html

Ida Hazanis reviewed on March 18, 2014

Hansaegee Nature Product Review

Lyana

Yeay! Hidung ku sudah licin gittew, pori pun sudah mengecil. I likeeeee.

My hubby and my lil sister pun pakai jugak.

Lyana 2

Hasilnyaaa.. Tada…

Lyana 3

Did you spot the white things? That’s our whiteheads! Puas hati gilaaa rasa tengok whitehead melekat pada nose pack.

Kalau uols jenis yang ada blackheads kan, nanti lagi laa banyak melekat-lekat kat situ. As for us, memang tak banyak sebab we usually did this activity once a week :)

Lyana 4

Seriously i really love the mask. Memang nipis and cool jer bila pakai. Yang paling best, masa lepas remove mask tu wallaaaaa.. Kulit terasa soft and lembap jer :)……………………….

Lyana 5

As for Hubby, dia kan kerja selalu terdedah pada cahaya matahari. Kulit memang jadi kering and sometimes mengelupas! So mask yang nih yang terbaik untuk dia……………..

See Detail: http://www.lyanahisham.my/2014/03/hansaegee-nature-product-review.html

Lyana reviewed on March 17, 2014

WHAT I DO WHEN IM STRESSED

Mansor's Twin

Dah tu bila dah sedih-sedih lepas alami ‘bad day’ korang, apa lagi mesti ade je yang lelaju pergi secret recipe order sebijik kek dan melahap hingga tak hingat dunia. Dah tu nak tambah lagi dramatik ade juga yang nak me release kan tension dari bad day ialah….jeng3..teka apa? Ok jangan terkejut kalau ida kata ade yang pergi beli sekotak ice cream kemudian melehap sampai tahap air mata laju meleleh keluar gara-gara tension yang amat…kitela tu..siapa lagi =.=’

Bila dah selalu sangat buat cara camtu untuk release stress dan lari dari ingat ‘bad day’ timbul pula masalah baru. Guess what? Ah….masalahnya ialah *drum rolls* ok xyah nak drum rolls sangatla..masalah besarnya ialah JERAWAT!…………

Jadi Ida cari cara baru nak release tension, and its works really welllll…plus dapat kebaikan lagi tu…….

Mansor's Twin 2

Tengoklah muka kita tu….mula-mula mata dah tertutup lena dah…leka sebab best gile pakai mask ni..sejuk je rasa kat muka..tu yang sampai keluar muka kedua yang kekonon feeling apa tah..tu namanya muka syiok gile pakai mask..hahaha…muka last tu muka series dah..keke :p

Mansor's Twin 4

Siri gambar tengah feeling konon2 membayangkan muka akan jadi cecantik macam RCW lepas pakai mask ni..ceh tapi tak tak jadi pun..hahaha giler kau ingat mask ni magic apa boleh ubah2 muka orang? Hihi..tapi mask ni best sangat sebab bagi muka ida lembabbbb and rasa macam nak cubit2 pipi sendiri sebab rasa moist gitew.. :p

Mansor's Twin 5

See Detail: http://aliltlebitofeverything.blogspot.com/2014/03/what-i-do-when-im-stressed.html

Mansor's Twin reviewed on March 11, 2014

review : Argan & Oatmeal Double Aha Esthetic Solution Mask

Fyna

ini adalah mask yang paling nipis fyna pernah guna..and the size sangat2 perfect dengan muka fyna..fyna paling tak suka mask yang ada bau2 wangi yang melampau..but this mask tak ada bau yang bukan2..just nice mask yang sangat best..masa fyna pakai mask ni, adik fyna cakap eh! nipis nya mask ni..macam tak pakai mask sebab nipis sangat..tapi sangat2 lembab mask ni..so bila apply sejuk je rasa and rasa cepat je nak tertidur hehe

Fyna 2

lepas pakai mask ni kulit fyna sangat2 lembab dan cerah..wah! suka sangat! 

mak fyna ada merungut kulit dia kering lately so fyna bagi 1 mask ni kat mak..lepas pakai then esok tu fyna tanya mak..macam mana? kering lagi ke kulit mak?

mak cakap dah ok sangat2..dah tak kering dah tak gatal2

Fyna 3

See Detail: http://www.fynahere.com/2014/02/review-argan-oatmeal-double-aha.html

Fyna reviewed on February 24, 2014

Apa product best untuk hilangkan blackheads & mencerahkan kulit?

Husband saya mempunyai sebatang hidung yang besar dan bergerigi. Kihkihkih suka hati je kutuk. Tapi betul tau, dia selalu membebel bagitahu hidung dia banyak sangat blackhead. Suruh kita bersihkan heee tak kuasa haku nak picit-picit………

Totin

Euwwww. Kan kita dah cakap dia punya blackhead macam kulit landak. Jijik.

Sebenarnya bila kita pakai nosepack dekat pasaran tu, yang paling merisaukan bila berlaku opening pore. nanti nampak hidung berlubang lubang lepas pakai nosepack. Esok lusa blackhead datang balik dekat pore tu.  And this is the solution…

Totin 3

Lepas tanggalkan nosepack, now you need to tighten your pores! Sapu serum dekat hidung. Amek secolet je tak payah banyak banyak. Oh waktu ni korang dah boleh zoom in hidung tu. Nampak beza tak?

Tak percaya juga?

Totin 4

I jenis pemalas sikit nak pakai mask. Especially yang jenis bancuh bancuh lepastu nak tepek dekat muka, bila kering nanti kerak kerak jatuh merekah. Oh a big NO.

But this mask is so eassssy. Dah siap terbentuk. Tinggal tepek je dekat muka. Tak payah risau risau kerak jatuh. And yang paling penting, bau dia amat menyegarkan!……..

Totin 5Totin 6

See Detail: http://totinx.com/?p=6448

Totin reviewed on February 21, 2014

Product Review: Magic Mask by Hansaegee Nature

Asyik memang selalu mempunyai masalah bintik hitam di hidung dan kulit kering bila terlalu lama terdedah pada cuaca yang panas………Memang dah banyak produk yang Asyik cuba tapi memang kurang berkesan untuk menghilangkan bintik hitam pada hidung Asyik. Sehinggalah Asyik mencuba produk dari Hansaegee Nature iaitu………

Asyik

Asyik 2

Seriously memang terkejut dengan keberkesanan Nose Mask ini mengeluarkan bintik hitam dihidung Asyik. Sangat banyak ok! Sebelum ini guna produk lain tak pernah keluar sebanyak ini. Tapi memang pedih jugalah masa nak tarik itu. Cuma pastikan sebelum tarik itu mask tersebut memang dah kering. Barulah hasilnya memuaskan macam ini.

Asyik 3

Asyik 4

Hasilnya kulit memang terasa selesa dan tidak kering. Baunya pun agak menyenangkan untuk diguna selalu. Disebabkan mask ini agak nipis jadi kesemua kandungan yang terdapat di dalam mask ini lebih mudah untuk menyerap masuk ke dalam kulit wajah dan tidak merimaskan apabila dipakai kerana ia melekat kemas di muka. Tidak seperti kebanyakan mask yang pernah Asyik cuba sebelum ini, ada yang meleleh dan suka terbuka bahagian hujung masknya……..

See Detail: http://asyikmaiburogu.blogspot.com/2014/02/product-review-magic-mask-by-hansaegee.html

Asyik Izas reviewed on February 18, 2014

Page 3 of 812345...Last »