Instagram
Join Hansaegee Facebook

Latest Reviews

The 2-Step Mask!

It’s a 2-step mask! It’s the first time I try a sheet mask that have a two-step way of using it!

S

The texture is like gel-ish. Very light weight and has a sweet scent…….

S1

I fell in love with the mask when I put it on my face cuz it feels just like a second skin! – It’s so thin and fit my face shape perfectly.. The silky surface of the mask is so cooling too, and it does not slip off easily. Like I said, it adheres to my skin like a second skin that I didn’t really feel uncomfortable like I did with other sheet masks I used before! ;)

S2

I’m so gonna use masks every week now, until my wedding day… I hope by then my scar has reduced a little and my face will glow like the spotlights! hahaha ;p

See Detail: http://www.shazwanihamid.com/2013/09/the-2-step-mask.html

Shazwani reviewed on September 27, 2013

Natural look with Hansaegee Nature

Amirah 1

…….Apa yg Mira suka ttg makeup base ni memutihkan, dan mencerahkan kulit kita lg. Plus makeup base ni ada UV protection!

 I’m not a fan of stick foundation sbb bg Mira stick foundation mcm oily sikit compare to liquid foundation. Tp Mira suka sgt stick foundation Vacci ni. Tak oily, anddddd bila pakai compact powder lepas pakai makeup base and foundation ni, VAA VA VOOM! Terus jd kulit Snow White! Haha. Not to forget, this stick foundation buat makeup tahan lebih lama (: Cool!

Amirah 2

Powder pact Vacci ni sgt best sbb texture dia lembuuuut sgt bila apply dkt kulit (: Plus, powder pact ni ada UV protection jgak taaauu. And, powder pact ni wangi!

Yuppp, I’m a big fan of orange blusher! Kod warna blusher Vacci ni “Pearl Orange” and warna dia macam peach. Sesuai untuk natural look.

Amirah 3

…………………Paling penting, eyeliner Vacci ni senang dicuci. Kalau kita nk solat, senang je nk padam. Tak payah susah2 kena bwk makeup remover okay?

What I love about Vacci’s mascara is the shape of the mascara. Kalau korang nampak, bentuk mascara ni melengkung sikit. So dia betul2 ikut bulu mata kita. Mascara ni memanjang dan melentikkan bulu mata. Senang nk pakai, tak smudge and senang nk basuh jgak (:

Lipstick ni ada natural oil ingredient yg melembapkan lips kita. Plus, lipstick ni ada shiny2 sikit………….

Amirah 4

Hasilnyaaaa TADAAAA! Janji gambar ni mmg tak edit, tak pakai camera 360. Haha.

 Mira sukaaaaaaa sgt dgn hasil makeup ni. Fresh and natural.

See Detail: http://mirarafilzah.blogspot.com/2013/09/natural-look-with-hansaegee-nature.html

Amirah Filzah reviewed on September 5, 2013

beuty tips: HOW TO PROTECT YOUR SKIN

nurulbaidah 1

 

……...dia punye texture dia sgt2 lah melembapkan..konfum kulit x kering..very soft and creamy but not thick, not greasy ..not stick!!

 

memang best giler pakai sbb bila apply je kat muke..nampak mcm sangat natural padahal kite pakai cream kn..langsung x oily tau sbb dia anti sweat tau..x payah reaplied berjuta kali sbb dia long lasting..memang awesome sgt2 this product..!

 

 

nurulbadiah 2

 

my activity for the whole day during weekend!beach time!

xrisau u olllss sebab kalu i pakai sun cream ni..memang konfiden kulit i tak kan hangus or rosak or berminyak walaupun berjemur like omputih kat pantai!

 

 

nurulbadiah 4

 

so nilah benda yg wajib ade dlm my handbag tau!sebab kadang2 i berhenti nk solat so terpaksalah apply balik kt muke hehehe..senang nk dibawa!

 

 

See Detail: http://nurulbadiah.blogspot.com/2013/08/assalamulaikum-everyone.html

Nurulbadiah reviewed on August 27, 2013

Natural makeup with Vacci Luxe Collection

Cik epal 1

Untuk make up harian, aku guna 3 benda ni je. Senang, cepat dan mudah, 5 minit je tepek-tepek dekat muka, dah siap dan boleh pergi keluar jalan jalanatau pergi kelas.

Cik epal 2

….Aku guna Beige! Bau dia wangi sangat.Texture pon light. Suka sangat make up base ni sebab dia bagi full coverage dekat muka :)

Cik epal 3

Letak dekat bahagian T-zon (dahi dan hidung), dagu, bawah mata dan lain –lain. Pastu sapu je guna jari-jemari anda bagi rata. Nak guna puff ke brush ke suka hati. Guna jari pon bolehh. Aku guan jari je :)

Cik epal 4

Bibir aku pulak jenis kering. Memang sesuai sangat lah pakai lipgloss ni. Berkilat dan melembabkan……….

Cik epal 5

See Detail: http://cikepal06.blogspot.com/2013/08/natural-makeup-with-vacci-luxe.html#.UigCtj9G73U

Cik Epal reviewed on August 26, 2013

TIPS KECANTIKAN DENGAN PRODUK HANSAEGEE

kasihaleeya 3

tekstur eye liner ni sangat halus dan tak berketul… eye liner brush ni pon halus dan senang di bentuk.. sangat sesuai untuk orang yang baru nak belajar guna eye liner.. sebab bila kita apply memula tu nipis tak pe.. nanti kita boleh sesuaikan nak tebal, kita apply ‘lebar’ sikit.. paham?…………….

Liquid eyeliner is my fav.. aku tak pandai sangat guna eye pencil sebab tak sharp.. Hansaegee Liquid Eyeliner ni mengandungi natural mineral oil and vitamin inductor.. memang sesuai untuk melindungi kulit yang sensitif di bahagian mata.. ia kering dengan super pantas.. ia juga waterproof dan tak smudge atau comot.. yang best ialah kita boleh remove hanya dengan munggunakan air.. hehehe.. tu aku suka…..

kasihaleeya 2 (2)

Lepas pakai mascara ni, terus rasa bulu mata tu curl dan ada volume.. haha.. tak perlu bulu mata pelesu ;) Lagi satu yang specialnya, mascara pon senang nak remove.. sama macam eye liner tadi.. bila senang remove, tak delah kita nak tenyeh/ rub mata lebih-lebih (macam aku selalu buat) heheh.. kan dah boleh kurangkan wrinkles?? 

kasihaleeya 2 (1)

See Detail: http://kasihaleeya.blogspot.com/2013/08/tips-kecantikan-dengan-produk-hansaegee.html

Filla reviewed on August 23, 2013

Review: Hansaegee Nature (eye mask and face mask)

N.M.F aquaring gel, eyefill patch from hansaegee.com ni dia jenis gel, bila pakai terus melekap dekat mata, so agak2 masa tunggu waktu maghrib nak ke isya’ dan nak baca quran, curi masa sikit tampal hew hew. Kalau dekat masjid apa ade hal, eye mask ni memang invisible and goyang banyak mana pon takkan jatuh, feels like you wear nothing, tak menganggu diri dan orang lain juga. Tidakkah ini satu extra mark?

A

Sebelah kiri ialah eye mask from hansaegee, sebelah kanan eye mask biasa, nampakkk tak bezanyaaa.

 

B

Nak rasa lagi best, simpan dalam peti sejuk dulu, terus segar. Lepas pakai, memang mata akan jadi fresh terus, rasa segar and kurang penat. InsyaAllah lama2 kalau berterusan dark circle akan berkurangan hanya dengan memakai eye mask.

 

C

See Detail: http://weirdbella.blogspot.com/2013/07/review-hansaegee-nature-eye-mask-and.html

bella dela rosa reviewed on July 11, 2013

Hansaegee Nature.

 

Sebagai film student, kitorang akan keluar shooting tak kira cuaca panas terik, hujan, mendung dan sebagainya. So kulit muka memang selalu terdedah dengan cahaya matahari, terutama shooting kat kawasan pantai. Perghhhh, balik-balik rumah mak sendiri confuse antara aku dengan orang minyak T____T

 

hana

White head melambak-lambak uolls .. Hmm susah hati…………………PUAS HATI nokkkkk, katakan tidak kepada white/blackhead…….Terkejut dengan perubahan, daebak ! ^^

hana3

hana2

 

Selepas korang nyahkan segala blackhead, boleh apply serum ni untuk kesan yang lebih mengagumkan………….

hana6

 

Yang berkulit cerah, sawo matang, hitam manis, kelabu asap semua boleh guna Sensitive Sun Cream. Jimat perbelanjaan bulanan. Boleh guna as make up base………..Lepas apply Sensitive Sun Cream, make up seperti biasa.

 hana7

 

 

See Detail: http://yayahana.blogspot.com/2013/06/hansaegee-nature.html

Marya reviewed on June 6, 2013

Simple Everyday Make Up with Korean Mineral Make Up

pink

pink 2

As usual, always start your makeup with a clean, moisturized face.  Your face is now ready for make up!

pink3

If you’re looking for an easy way to perfect your skin without wearing thick layer of foundation, color correcting make up base is the trick. Vacci Make Up Base comes in 3 colors: green, violet and beige. If you have redness and acne, use green as it neutralizes flush. If you have sallow and dull complexion, opt for violet because it helps to counteract yellow tones. If you have dark circles or bruises, opt for beige colored base as the color offsets purple tones………..I chose this pinkish shade for a fresh, perk-up look. This blusher has a subtle shimmer which I like, as it gives my face a glow.

pink5

Finish it off with a lip gloss. I love the texture (it’s moisturizing!) and the color of this lip gloss. I’m wearing Peach Brown shade, which is a nice soft peachy color with a hint of shimmer. Besides the natural mineral ingredients, this lip gloss contains Vitamin E so it’s actually good for your lips.

pink4

The final look

See Detail: http://thepinkstilettos.com/2013/05/simple-everyday-make-up-with-korean-mineral-make-up/

Iza reviewed on May 22, 2013

Beauty stuff: Jom mencantikkan diri macam orang korea!

yeay..barang yang di pesan dah sampai dengan selamatnyaaa…gara-gara jelous kejap tengok orang korea yg kulit dia gebus and melepak…….

this is second time i order that product and result dia for me..sangatlah awesome!!!
disebabkan after ade baby ni..malam asyik berjaga je..and i can see yang kulit i macam makin lesu and mata pon sangat lebam!!

nurul

……ni paling favorite sangat..hidung i yang kemek ni memang kalu di zoom dekat dekat..nampak jugak blackhead yg tak di undang..kadang2 kalau i terdedah sangat dengan cahaya matahari or selalu bermake up…alamaknya..blackhead akan tumbuh macam cendawan..stresss tau!!

nurul 2

see that??ini memang melampau..eeee..so disgusting yackkkksss!

nurul 3

kesan serta merta yg i dapat rase adalah….sangat2 rase lembut kat kulit walaupun mask belum dicabut lagi..rase nk tertido pon ade..rilex sangat…..i rase mcm kulit cantik giler hahaha  perasan kejap……tak sangka yg kulit i rase sangat lembap sampaikan 3 hari pon tak ilang lagi.. magic!

nurul 3

eyes patch ni bes giler!rase sejuk giler kat bawah kulit mata tu….i letak dalam 1 jam..over tau!

after satu jam..i pon cabut..seriously no kidding..macam magic betul!!kulit bawah mata jadik macam kulit baby plak..lebam yg gelap berkurangan..and small lines yg ade kat bawah mata pon tak kelihatan sangat!konfum kalau pemakaian yg berterusan akan men-double kan lagi kesannya and pasni baby face lah mak!!

See Detail: http://nurulbadiah.blogspot.com/2013/06/beauty-stuff-jom-mencantikkan-diri.html

Nurul reviewed on June 5, 2013

N.M.F Aquaring Gel EyeFill Patch

eye6

 

 

I just got myself the eye gel patch, by the way! It’s great! :)

 

 

eye 2

 

 

And here’s my review!

 

 

eye3

eye4

 

 

 

 

See Detail: http://www.youtube.com/watch?v=2NRP5mWCP3I

Shazwani reviewed on May 27, 2013

Page 3 of 612345...Last »